Ebe ry

Tietoja Ebestä

Mikä on Ebe ry?

Ebe on vuonna 1995 Helsingin yliopiston alle siirtynyt, vuonna 1970 perustettu varhaiskasvatuksen opettajaksi ja varhaiskasvatuksen maisteriksi opiskelevien ainejärjestö. Ebe yhdistää lähes 300 vaka-opiskelijaa. Vuonna 1995 varhaiskasvatuksen opettajan koulutus siirtyi Ebeneseristä yliopistoon, mutta juuret ja perinteet ovat vielä sitäkin pidemmällä. Osallistuessasi tapahtumiin ja toimintaan olet mukana pitämässä yllä Eben perinteitä ja toki myös alati luomassa uusia! Sinä teet Eben olemalla sen jäsen ja vaikutat osaltasi siihen miten ja missä Ebe näkyy ja toimii.

Minä ja Ebe?

Eben tärkeimpiä tehtäviä Sinun kannaltasi ovat edun- ja oikeuksienvalvonta sekä tietenkin erilaisten tapahtumien järjestäminen. Jotta Sinä voit keskittyä oleennaiseen eli opiskeluun ja siihen liittyvään elämään, me pidämme huolen että koulutuksen tasoa pidetään ajan tasalla. Yksittäisen opiskelijan ääni voi hukkua satojen opiskelijoiden joukossa, mutta yhdessä meillä on tarpeeksi volyymiä vaikuttaa ihan kaikkeen. Oikeasti. Ebellä on omat edustajansa lukuisissa eri työryhmissä laitos- ja tiedekuntatasolla sekä SOOLissa. Eben hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kokouksissa mm. suunnitellaan toimintaa ja käydään läpi alallamme ajankohtaisia asioita.

Eben hallituksessa on opiskelijoita yleensä kaikilta vuosikursseilta. Joukkoon mahtuu toiminnan suunnittelusta, edunvalvonnasta tai muuten aktiivisesta toimimisesta kiinnostuneita henkilöitä. Hallituksen kokoukset ovat kaikille avoimia, joten niitä voi tulla seuraamaan, vaikkei hallitukseen kuuluisikaan.